fbpx

Waar in Europa kan ik water drinken?

Waar in Europa kan ik water drinken?

De kwaliteit van het drinkwater is niet meer zo slecht als twee decennia het geval was. Over het algemeen hebben landen in West-Europa het beter voor elkaar dan de landen die in Oost-Europa liggen. Toch zijn er redelijk wat verschillen per land, vandaar dat Unique Travel Supplies tot onderstaande lijst is gekomen.

Waar kan ik veilig drinkwater drinken?
Wij als Nederlanders hebben het erg goed voor elkaar als het gaat om het kraanwater, omdat het Nederlandse kraanwater tot het schoonste drinkwater ter wereld hoort. De landen waar je ook drinkwater uit de kraan kan drinken zijn: Andorra, België, Denemarken Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar ,Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

In sommige delen van Griekenland kan het wel, alleen met het eilandhopen moet je uitkijken.

Kijk uit!
Dit zijn de landen waar je goed moet uitkijken op het gebied van kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Hongarije, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië, Oekraïne en Wit-Rusland. Daarbij moet gelijk een verfijning geplaatst worden. In al deze landen op Albanië, Montenegro, Oekraïne en Wit-Rusland na, kun je in de hoofdsteden en grote steden gewoon water uit de kraan drinken. Het wordt pas echt gevaarlijk als je buiten de (hoofd)steden komt. Voor Albanië, Montenegro, Oekraïne en Wit-Rusland is het gewoon helemaal af te raden om water uit de kraan te pakken.

Rare smaak
Het kan wel zijn dat in de veilige landen water anders smaakt. In Portugal zit er bijvoorbeeld meer ijzer en kalk in het water en dat proef je natuurlijk. Frankrijk, Italië en Spanje hebben dan weer wat meer chloor erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *